Kajak

LGI råder pt. over 10 kajakker, og 3 kanoer. kajakkerne er forskellig typer, og med forskellige formål. De fleste kajakker er begynder kajakker, så der er mulighed for alle, fra begynder til øvet.

Kanoerne er Foss kanoer, som egentlig er lavet til Foss i fx sverige, men de kan sagtens bruge hjemme i DK i søer og åer.

Der er som udgangspunkt udstyr, til de fleste af fartøjerne, men pga. REP/mangler, kan det godt være at der er mangler.

Til at transportere fartøjerne, er der en trailer, (trailerkort er ikke nødvendigt) samt et par beslag, så to fartøjer kan transporteres på taget af bil.

Mål

At fremme medlemmer af idrætsforeningen interesse for benyttelse af kano/kajak som fritidsaktivitet, adventuretræning og konkurrence. At man som medlem af kano/kajak foreningen opnår teoretiske og praktiske forudsætninger til at sejle kano/kajak i søer, åer og åbent vand.​

Krav

At man som medlem har gennemført og bestået LGI SØSPORTSPRØVE i kajak.

Kano må bruges til åer/søer, og ikke foss, før man er uddannet til dette.​

Vilkår

Ved benyttelse af kano/kajak har man som medlem erstatningspligt ved skade eller bortkomst af materiel.​

Kriterier

Ved benyttelse af kajak står på LGI liste for bestået LGI SØSPORTSPRØVE kajak. Ved benyttelse af kano, kan svømme, har kendskab til korrekt surring af kano. Være opmærksom på regler om brug af redningsvest.

Lgi søsportsprøve kajak

• Kajak kendskab Kajakkens udformning. Cockpit og skodder. Fodspark, sænkekøl og ror. Pagajer og padelflow. Spraydeck. Redningsvest. Påklædning. Føring 1 md. 2 md.. Fastgørelse på bil/trailer.
  • Isætning, start og optagning (strand/kyst og bro).
  • Paddeltag, støttetag og manøvrering
  • Makkerredning H-redning, x-tømning at entre kajak.
  • Enkeltmands redning Redning, tømning entre ved padelflow.
  • Svømmeprøve 50m iført redningsvest, 200m fri i roer påklædning/idrætstøj.
  • Førstehjælp Som min. bestået forsvarets førstehjælpsprøve. Kende til symptomet Hyportermi.

P.T. Ligger vores kano/kajakker på Sandholm. pr 1/4-2015 burde vi få en garage port på NMG, hvor de så vil blive opmaganiseret.​​​

​Kontaktperson, Kano og kajak:

Palle Hørslev Scharf
E-mail: palle.scharf@mil.dk

Dario Lorenzon

Jacob Overby Nielsen

Find os på adressen:

Livgardens Idrætsforening
Høveltevej 111-117
3460 Birkerød

E-mail: olecosmus@gmail.com

Tilmeld dig her​